VIS Promotex preuzeo ljevaonicu aluminija Lipovica

Slika /vijesti/VIS Promex.jpg
VIS Promotex preuzeo ljevaonicu aluminija Lipovica
Varaždinska tvrtka VIS Promotex je preuzela ljevaonicu aluminija Lipovica, objavila je varaždinska tvrtka.
"Nakon što je VIS Promotex od strane Republike Hrvatske - Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odabran kao najbolji ponuditelj na javnom natječaju za kupnju tvrtke Lipovica d.o.o., sklopio je kupoprodajni ugovor s CERP-om te izvršio sve svoje obveze", navodi se u priopćenju varaždinske tvrtke, u kojem se ne navodi vrijednost transakcije.
Inače, prema objavama s internet stranice CERP-a, Upravno vijeće CERP-a je na sjednici održanoj 24. rujna prihvatilo ponudu VIS Promotexa za kupnju jednog poslovnog udjela, koji čini sto posto temeljnog kapitala Lipovice, "za iznos kupoprodajne cijene od 16 milijuna kuna". CERP je, naime, početkom srpnja raspisao javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju Lipovice, uz početnu prodajnu cijenu od deset milijuna kuna. Na taj su javni poziv pristigle četiri obvezujuće ponude, a Upravno vijeće CERP-a je krajem rujna prihvatilo ponudu VIS Promotexa.
U priopćenju o preuzimanju Lipovice, iz varaždinske tvrtke navode kako "obje tvrtke izvoze čak preko 80 posto svojih proizvoda te će zajedničkim snagama ostvarivati sinergijske učinke na tržištima prodaje, proizvodnje i nabave s ciljem jačanja proizvodnje, stvaranja sinergije i širenja prodaje na inozemnim tržištima".
Lipovica je u svom poslovanju prisutna na preko desetak inozemnih tržišta dok je VIS prisutan na njih više od 40. Stoga će VIS dati podršku Lipovici u razvoju dosadašnje prodaje i proizvodnje te postizati sinergijske efekte u proizvodnji aluminijskih dijelova za svoju proizvodnju namijenjenu izvozu, ističu iz VIS-a.
Osim toga, dodaju, u Lipovici se očekuje i značajan razvoj proizvodnje aluminijskih dijelova za automobilsku i elektroindustriju.
Iz varaždinskog VIS-a, koji ima tradiciju dugu više od 90 godina, ističu kako su njihovi proizvodi uveliko prepoznatljivi, a poglavito profesionalni aluminijski suncobrani koji se nalaze na brojnim terasama diljem svijeta.
S druge strane, tvrtka Lipovica iz Popovače ima više od 40 godina tradicije u proizvodnji aluminijskih odljevaka.Ovisno o sezonalnosti, VIS zapošljava oko 200 radnika, dok Lipovica zapošljava oko 170.
"Spoj tradicije dvaju društava te dugogodišnje iskustvo, zasigurno će doprinijeti dodatnom razvoju proizvodnje i širenju proizvodnih kapaciteta te u konačnici širenju prodaje i razvoju poslovanja s naglaskom na nove tehnologije. Želja nam je i dalje doprinositi razvoju kroz nove investicije te stvarati stabilno i zdravo gospodarstvo", zaključuje se u priopćenju VIS Promotexa.
Hina/P.hr
https://privredni.hr/vis-promotex-preuzeo-ljevaonicu-aluminija-lipovica

Pisane vijesti