Priopćenje - provedba posljednje Javne dražbe za pokriće kapitalnih izdataka

Sukladno odredbama članka 75. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, CERP je u odnosu na obvezu Republike Hrvatske prema imateljima prava koja se odnose na trgovačka društva koja su sudjelovala u obnovi u Domovinskom ratu razrušenih objekata, bio dužan sastaviti Listu dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu RH radi provedbe posljednje javne dražbe na kojima će za prava biti prodane dionice/udjeli, nakon čega imatelji prava više neće moći ostvarivati predmetni zahtjev.

Slijedom navedenog, donesena je Odluka Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju Liste dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu RH i provedbi posljednje Javne dražbe za pokriće kapitalnih izdataka koja je objavljena u NN 61/14.

CERP je sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske izvršio sve predradnje koje prethode organizaciji i održavanju javne dražbe, a što uključuje i dopunu prospekta za javno izdanje Prava Ministarstva financija kao i dopunu prospekta izdanja Prava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nadalje, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, CERP je nakon prethodno navedenih radnji, a prije održavanja same posljednje Javne dražbe za pokriće kapitalnih izdataka na Zagrebačkoj burzi, izvršio izmjenu i dopunu trgovačkih društava sa Liste. Naime, izmjenu je bilo nužno izvršiti iz razloga što su u međuvremenu nastupile okolnosti na koje CERP nije mogao utjecati kao što su predstečajne nagodbe i stečajevi trgovačkih društava.

Stoga je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 26. veljače 2015. godine donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju Liste dionica i poslovnih udjela u trgovačkim društvima u vlasništvu Republike Hrvatske i provedbi posljednje Javne dražbe za pokriće kapitalnih izdataka koja je objavljena u Narodnim novinama broj 23/2015 dana 27. veljače 2015. godine, www.nn.hr.

Slijedom svega navedenog, u narednim danima, u dnevnim novinama kao i na web stranicama www.cerp.hr i www.zse.hr biti će objavljen poziv za konačnu javnu dražbu.