Uljanik postao novi vlasnik društva 3. Maj Motori i dizalice (MID)

Potpisivanjem Ugovora o prodaji i prijenosu dionica 3. Maj MID d.d. između Centra za restrukturiranje i prodaju  i Uljanika d.d. Pula uspješno je okončana dugogodišnja neizvijesnost sudbine društva 3 Maj MID. Time je Uljanik postao vlasnik 100 % temeljnog kapitala društva 3. Maj Motori i dizalice d.d. Rijeka.
 
Uljanik kao kupac 3. Maja MID uz kupovinu dionica društva za kunu obvezao se i preuzeti obveze koje je  Republika Hrvatska imala po okončanoj predstečajnoj nagodbi.
 
Ugovor u ime  Republike Hrvatske koju zastupa Centar za restrukturiranje i prodaju i Uljanika d.d. potpisali su v.d. ravnatelja CERP-a Milan Dejanović i predsjednik Uprave Uljanik d.d. Gianni Rossanda, a  u prostorijama Centra za restrukturiranje i prodaju u Zagrebu.
 
Kupovinom društva 3. Maj MID osigurana je opstojnost Društva unutar grupacije Uljanik. Osim navedenog, danas je potpisan i novi kolektivni ugovor između Uljanika i predstavnika radnika 3. Maj  MID, te su ostvarene pretpostavke da će novi vlasnik isplatiti i zaostale plaće.