Službeni posjet Vukovaru

  • Slika /slike/Vukovar 2020/Vukovar_09032020_1.jpg
  • Slika
  • Slika
U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine ravnatelj CERP-a Milan Plećaš zajedno s ministrom države imovine Mariom Banožićem boravio je u službenom posjetu Vukovaru.
Posjet Vukovaru započeo je obilaskom tvornice obuće Borovo d.d. i sastankom održanim s predsjednicom Uprave Gordanom Odor.
 „Država kontinuirano pomaže Borovu i s posebnom pažnjom nadgleda i prati poslovanje nekadašnjeg stupa gospodarstva Vukovara, koji je danas zbog objektivnih okolnosti u poslovnim izazovima s kojima se nikako ne bi mogao nositi bez izravne pomoći Vlade RH. U pitanju je industrija koja je nekada nosila i do 30000 radnih mjesta. "Borovo" poznat po svojoj kvaliteti i vrhunskim proizvodima danas treba pomoć. Vlada ima strateško opredjeljenje da pomogne "Borovo" zbog niza razloga između kojih je najvažniji očuvanje industrije, radnih mjesta i revitalizacije grada Vukovara i županije. Plan restrukturiranja će sadržavati tri cilja. Prvi je ujedno i kratkoročni cilj, a to je vidjeti kako će se dosadašnje intervencije države u Borovu zatvoriti, odnosno kako zatvoriti dva postojeća kredita. Drugi cilj je srednjoročni i odnosi se na povećanje osnovne proizvodnje, a kroz dugoročni cilj potrebno je pronaći strateškog partnera.“, rekao je ministar Banožić.
U Gradu Vukovaru ministar potpisan je Ugovor o darovanju nekretnina, kojim je Grad postao vlasnikom sportskoga doma i igrališta, površine 26 182 četvorna metra te vrijednosti od 4,145 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ravnatelj CERP-a Milan Plećaš i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, a svečanom potpisivanju nazočio je i ministar Mario Banožić.
Boravak u Vukovaru završen je sastankom i obilaskom Luke Vukovar d.o.o..
 „Strateški položaj luke daje za pravo razmatrati daljnja ulaganja u privlačenje strateškog partnera koji će aktivno raditi na povećanju putničkog i teretnog prometa. Luka je na samoj vanjskoj granici EU i uz pametna ulaganja može postati lider u široj regiji. Vlada RH želi uz lokalnu samoupravu postići zadane ciljeve revitalizacije luke kao izravnu pomoć gospodarstvu Vukovara i županije. Luka Vukovar od imenovanja nove uprave 2018. godine bilježi bolje poslovne rezultate nego ranijih godina. Obzirom da je promijenjena poslovna politika, napravljen je zaokret u poslovanju.“, naglasio je tom prilikom ministar Banožić.
„Poslovanje Luke-Vukovar je stabilno i zaposlenici su zadovoljni. Ukupni lučki prekrcaj je 11% veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je godišnji plan ispunjen 74%.“, istaknuo je Marijan Kuprešak, direktor Društva.