Priopćenje: Vjesnik d.d. Zagreb - u tijeku je podnošenje obvezujućih ponuda

Dana 25. svibnja 2015. godine Centar za restrukturiranje i prodaju (dalje u tekstu: CERP) objavio je javni poziv za iskaz interesa za kupnju 534.926 dionica društva VJESNIK d.d., Zagreb (dalje u tekstu: Društvo) javnim prikupljanjem ponuda. Rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica Društva bio je do 24. lipnja 2015. godine do 15,00 sati.

Obzirom da je CERP u spomenutom roku zaprimio pisma namjere za kupnju dionica Društva, sukladno zakonskoj proceduri, nakon procjene izvršene od strane osobe koja ima odobrenje za obavljanje poslova savjetovanja o strukturi kapitala, poslovnim strategijama i srodnim pitanjima, kao i za savjetovanje i usluge vezane uz spajanja i stjecanja udjela u društvima, Upravno vijeće CERP-a je na sjednici održanoj 18. rujna 2015. godine donijelo Odluku o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva VJESNIK d.d., Zagreb.

Sukladno navedenoj Odluci početna cijena za kupnju 534.926 dionica Društva iznosi 30.228.668,26 kuna (56,51 kuna po dionici). CERP je dostavio poziv za dostavu obvezujuće ponude investitorima koji su u propisanom roku dostavili pismo namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica Društva. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda je do 10. studenog 2015. godine.