Potpisan Ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa d.d., Dubrovnik

Slika /slike/CERP_DU_03.jpg

Ravnatelj  CERP-a Milan Plećaš i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, potpisali su u utorak, 16. travnja 2019. godine u Zagreb, Ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa d.d., Dubrovnik. Potpisivanju ugovora nazočio je i ministar državne imovine Goran Marić.
„Čestitam potpisnicima i svima koji su sudjelovali u ovom procesu. Ovo je na tragu naše politike da se CERP rješava udjela koji nam nisu od posebnog interesa, ali su zato od posebnog interesa Gradu Dubrovniku. Znam da će to za budućnost Gradu Dubrovniku puno značiti.“- rekao je prigodom potpisivanja Ugovora, ministar Goran Marić.
Temeljem Ugovora, prodano je 165.759 redovnih dionica Društva, ukupnog nominalnog iznosa 49.727.700,00, a što predstavlja 53,62 % temeljnog kapitala Društva.
Ravnatelj CERP-a Milan Plećaš također je izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanje Ugovora i pohvalio suradnju s Ministarstvom državne imovine i jedinica lokalne i regionalne samouprave koja je učinkovita i svrsishodna upravo zbog novog Zakona koji se uspješno provodi.
Kupovna cijenu koja je postignuta na javnom nadmetanju iznosi 16.978.694,37 kuna.
„Sretan sam što je Grad Dubrovnik došao u mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela, koji su dubrovačko srebro. Grad Dubrovnik je u poziciji gospodariti strateškom imovinom na samom ulazu u grad, vratima od Pila kojima dnevno prođe nekoliko tisuća ljudi, s toga je od iznimne važnosti kvalitetno upravljati i prosperitetno promišljati ovaj prostor u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Mato Franković i zahvalio ministru Mariću i ravnatelju Plećašu na suradnji.