20. redovna sjednica UV CERP-a

Slika /sjednice/2023/upravno vijeće.jpg
Dana, 12. prosinca 2023. godine održana je 20. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade RH i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju izvješteno je o prodaji 39.700 dionica društva SLAVONIJA ŽUPANJA d.d., Županja, postupkom javnog nadmetanja po početnoj cijeni u ukupnom iznosu od 694.000,00 EUR-a (5.228.943,00 kuna) ponuditelju KF PARTNERS d.o.o. Zagreb te o provedenim javnim nadmetanjima tijekom kojih nisu prodani poslovni  udjeli društva VELEPROMET VUKOVAR d.d., Vukovar niti  VETERINARSKA STANICA VRBOVEC d.o.o., Vrbovec.

Donesene su Odluke o 1.878.769 dionica društva Valamar Riviera d.d., Poreč, na uređenom tržištu kapitala, unutar knjige ponuda te o prodaji 40.259 dionica društva INSTITUT ZA SIGURNOST ZAGREB d.d., Zagreb, javnim nadmetanjem.

Odlučeno je i o prihvaćanju Odluke o produljenju roka za ispunjenje obveza iz Ugovora o ispunjenju preostalih neispunjenih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva HOTELI MLINI d.d. i Ugovora o prodaji i prijenosu dionica HOTELI SREBRENO d.d. te su jednoglasno prihvaćeni novi članovi Nadzornih odbora društava DUBROVAČKA TRGOVINA d.d. u likvidaciji, Dubrovnik, PLINACRO d.o.o., Zagreb, ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKI CENTAR d.d., Velika Gorica i PALACE HOTEL ZAGREB d.d., Zagreb.

Također je odlučeno o davanju suglasnosti na uvrštenje dionica iz portfelja Republike Hrvatske na Listu dionica koje će se prenositi ovlaštenicima naknade za oduzetu imovinu i o davanju suglasnosti na uvrštenje dionica iz portfelja Republike Hrvatske na Listu dionica koje će se bez naplate ustupati hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalog odnosno nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Sve odluke možete pronaći pod linkom:
https://www.cerp.hr/sjednice-upravnog-vijeca/20-redovna-sjednica-uv-cerp-a-odrzana-12-prosinca-2023-godine/1826

Pisane vijesti