11. sjednica Upravnog vijeća CERP-a

Slika /slike/placeholder.png
Dana 8. veljače 2018. godine, održana je redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (UV CERP) .
Upravno vijeće CERP-a  donijelo je Odluke o prihvatu obvezujućih ponuda za kupnju:
  • 34.754.768 dionica društva JADRAN d.d. Crikvenica od strane ponuditelja PBZ  OSIGURANJE d.d. obaveznog mirovinskog fonda kategroje A i B te ERSTE d.o.o. - društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, u u svoje ime i za račun: ERSTE PLAVI OBAVEZNI MIROVINSKI FOND KATEGORIJE B, ERSTE PLAVI MIROVINSKI FOND KATEGORIJE A, Erste Plavi Expert dobrovoljni mirovinski fond za iznos od 199.839.916,00 kuna,
 
  • 621.086 dionica društva  HOTELI MAKARSKA d.d. Makarska od strane ponuditelja VALAMAR RIVIERA d.d. Poreč za iznos od 172.661.908,00 kn,
 
  •  te kupnju poslovnih udjela društva CLUB ADRIATIC d.o.o. Zagreb od strane ponuditelja IMMO INVEST PARTNER AG, Glattbrugg, Švicarska za iznos od 54.000.002,00 kuna.
 
  • ponuda za kupnju HOTELI MAESTRAL d.d. Dubrovnik nije prihvaćena, u očekivanju za što kvalitetnijom ponudom investitora donijeta je Odluka UV CERP-a o skorom novom raspisivanju Javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju navedenog Društva.
Prihvaćena su Izvješća o provedenim postupcima javnog nadmetanja za društva ADRIADIESEL d.d. Karlovac, AERODROM BRAČ d.o.o. Gornji Humac, DUBROVAČKO POMORJE  d.d. Dubrovnik, ĐURO ĐAKOVIĆ Alatnica d.o.o. Slavonski Brod, LUKA TRANZIT OSIJEK d.o.o. Osijek, METALMINERAL d.d. Kerestinec i ZADARSKA TISKARA d.d. Zadar u valsništvu Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hravtskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - prvi krug.
Donesene su i Odluke o prijedlogu za imenovanja članova Nadzornih odbora društava PANEX d.d. Čakovec, HTP OREBIĆ d.d. Orebić te imenovanje za člana Uprave - direktora društva LUKA VUKOVAR d.o.o Vukovar.
Prihvaćena je i Odluka o poništenju javnog natječaja za odabir kandidata za predsjednika i člana Uprave društva Craotia Airlines d.d., Buzin.
Sve donesene odluke bit će objavljene na mrežnim stranicama CERP-a (https://www.cerp.hr/sjednice-upravnog-vijeca/304)