Održana 20. sjednica upravnog vijeća CERP-a 19.07.2016.

Slika /slike/sjednice.jpg
Dana 19. srpnja 2016. godine Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju održalo je 20. sjednicu Upravnog vijeća.

Na samom početku sjednice, koja je započela u 9.30 sati, odlučeno je da se sa dnevnog reda skinu sve točke koje se odnose na postupke prodaje. Od značajnijih ističemo Sunčani Hvar d.d. (postupak preuzimanja) kao i Imperijal d.d. (odlučivanje o obvezujućoj ponudi Vlamar Rivijere d.d. Poreč, koje je za kupnju 50,08% temeljnog kapitala Imperiala ponudilo cijenu u iznosu od 260.807.274,00 kuna). Navedene točke skinute su sa dnevnog reda sjednice Upravnog vijeća obzirom da su u tijeku konzultacije sa nadležnim tijelom, od kojeg je iz razloga transparentnosti postupanja kao i poštivanja propisa, zatraženo očitovanje o mogućnostima da se u ovom trenutku raspisivanja parlamentarnih izbora takove Odluke donose.

Nadalje, članovi Upravnog vijeća su raspravljali o nizu drugih pitanja, te su nakon trosatne rasprave donesene odluke o prijedlogu članova uprava odnosno članova  nadzornog odbora u sljedećim trgovačkim društvima: Pleter-Usluge d.o.o., Zagreb, Brodograđevna industrija Split d.d., Split, Podravka d.d., Koprivnica, Imerijal d.d., Rab i Jadroplov d.d., Split. Navedenim Odlukama prethodio je prijedlog nadležnog ministarstva sukladno članku 32. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Također na sjednici se raspravljalo o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogir d.d., Trogir kao i o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevna industrija 3. Maj d.d., Rijeka za 2015. godinu.
Prihvaćena je informacija o ispunjenju ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva Kutjevo d.d., Kutjevo, te je utvrđeno da je Kupac (Božjakovina d.d.) ispunio ugovorne obveze te da prestaje obveza praćenja Ugovora.

Između ostaloga, ističemo da su članovi Upravnog vijeća razmatrali i prihvatili informaciju o kreditnim zaduženjima Centra,  te je donesena Odluka o prihvaćanju financijskog plana Centra za 2016. godinu i projekcija plana za 2017. i 2018. godinu.

Skrećemo pažnju da će sve donesene odluke biti objavljene na web stanicama CERP-a (www.cerp.hr) nakon što iste budu potpisane.