15. redovna sjednica UV CERP-a

Dana, 14. veljače 2023. godine održana je 15. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade RH i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića.
 
Usvojeno su Izvješće o radu Centra za restrukturiranje i prodaju za 2022. godinu
i Plan rada Centra za restrukturiranje i prodaju za 2023. godinu.
 
Donesena je Odluka o prodaji dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., Dubrovnik i društva PLAVA LAGUNA d.d., Poreč, na uređenom tržištu kapitala, unutar knjige ponuda. Prodaja dionica navedenih društava vršit će se u cjelosti ili u manjim paketima.
 
Glede kadrovskih pitanja imenovani su članovi nadzornih odbora u društvima - PLINACRO d.o.o., Zagreb i DUBROVAČKA TRGOVINA d.d. u likvidaciji, Dubrovnik te je direktoru Uprave LUKA VUKOVAR d.o.o., Vukovar,  Marijanu Kuprešaku produžen mandat na 5 godina.
 
Usvojene su i zamolbe društva za odgodu prisilne naplate dospjelih obveza odnosno donesena je Odluka o odgodi prisilne naplate potraživanja iz postupka predstečajne nagodbe društva AGRODUHAN d.o.o., Slatina i Odluka o odgodi prisilne naplate dospjelog duga društva IMUNOLOŠKI ZAVOD d.d., Zagreb.
 
Zaključno, dana je suglasnosti na uvrštenje dionica iz portfelja Republike Hrvatske na Listu dionica  koje će se bez naplate ustupati hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalog odnosno nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, ukupne nominalne vrijednosti od 324.980,87 eura.
 

Pisane vijesti