14. redovna sjednica UV CERP-a


Dana, 30. studenog 2022. godine održana je 14. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine.

Jednoglasno je donesena Odluka o prihvaćanju Izvješća o provedenom postupku javnog prikupljanja ponuda za prodaju društva AGRODUHAN d.o.o. Slatina u kojem postupku poslovni udjeli predmetnog društva nisu prodani.
Zaključkom Upravnog vijeća prihvaćena je informacija o Odluci Vlade RH o izuzimanju od prodaje dionica Instituta za sigurnost Zagreb iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Također, Upravno vijeće donijelo je Odluku o prodaju suvlasničkog dijela nekretnine u k.o. Kostrena Lucija, javnim nadmetanjem putem usmene javne dražbe koju će provesti Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Dana je i suglasnost Upravnog vijeća CERP-a na uvrštenje dionica iz portfelja Republike Hrvatske na Listu dionica  koje će se bez naplate ustupati hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalog odnosno nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog, ukupne nominalne vriijednosti 1.407.910,00 kuna kako slijedi: CHROMOS BOJE I LAKOVI d.d., Zagreb 301 dionica, 7.693 dionica Hrvatskog Telekoma d.d., Zagreb, 144 dionice TEKSTIL d.d. Karlovac i  876 dionica UTD RAGUSA d.d. Dubrovnik. Zaključno je odlučeno o otpisu dugovanja nenaplativih potraživanja za dužnika OLLA d.o.o. u stečaju, Zagreb i za dužnika HERUC d.d. Zagreb u ukupnom iznosu 3.118.630,88 kuna.

Glede kadrovskih pitanja, Katarina Markt ponovno je imenovana članicom Uprave – direktoricom društva HCR-CTRO d.o.o., Zagreb na mandat od četiri godine te Maja Kosmina za direktoricu društva NACIONALNA VELETRŽNICA d.d., Zagreb isto tako na razdoblje od četiri godine.

Pisane vijesti