Potpisan Ugovor o prodaji Cluba Adriatic d.o.o

U Ministarstvu državne imovine, u ponedjeljak, 19. studenoga 2018.godine potpisan je Ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela Društva CLUB ADRIATIC d.o.o. Zagreb, kojeg su sklopili Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ravnatelj gospodin Milan Plećaš i Jadran d.d. Crikvenica, predsjednik Uprave gospodin Goran Fabris.
Odlukom Upravnog vijeća CERP-a, od 6. studenoga 2018.godine o prihvatu obvezujuće ponude ponuditelja Jadran d.d. Crikvenica za kupnju 3 (tri) poslovna udjela Društva CLUB ADRIATIC d.o.o., ukupne nominalne vrijednosti 120.847.400 ml kuna što čini 100 posto temeljnog kapitala  završen je postupak privatizacije navedenog Društva. Za navedene poslovne udjele Jadran d.d. Crikvenica obvezao se platiti cijenu od 50.500.000 ml kuna. Kao sredstvo osiguranja za ispunjenje obveze kupovine Društva CLUB ADRIATIC d.o.o. uplaćena je bankarska garancija u iznosu od 970.000  kuna. Rok za jednokratnu uplatu cijene je 30 dana od dana sklapanja Ugovora.
Svečanom potpisivanju nazočio je i Goran Marić, ministar državne imovine sa suradnicima, predsjednici Uprava mirovinskih fondova, gospodin Petar Vlaić, Erste d.o.o. i gospodin Dubravko Štimac PBZ Croatia osiguranje d.d. te državni tajnik Ministarstva turizma gospodin Frano Matušić.
Nakon potpisivanja, ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je kako je ovaj treći pokušaj prodaje Cluba Adriatic rezultirao iznimnim uspjehom. Izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim pronalaskom novih vlasnika-investitora koji su ponudili više od početno traženog iznos te što će sklopljeni Ugovor ima izuzetnu vrijednost za lokalnu zajednicu i Republiku Hrvatsku u cijelini jer je potencijal Baškog polja iznimno velik.